هر گونه کپی برداری از مطالب این وبلاگ بدون اجازه و بدون ذکر منبع مجاز نمیباشد****** ×××××× با تشکر از حضور شما در این وبلاگ

*** هنر آشپزی ***

بهترین آموزشهای آشپزی گلچین شده از برنامه های تلویزیون

خوراک سه رنگ گوشت و سبزیجات



خوراک سه رنگ گوشت و سبزیجات

 

مواد لازم برای لایه گوشت

گوشت فیله...................................................................... 250 گرم

پیاز داغ ........................................................................... 4 ق س

روغن کنجد....................................................................... 2-3 ق س

نمک و فلفل...................................................................... کمی

مواد لازم برای لایه مرغ

مرغ چرخکرده.................................................................... 250 گرم

زعفران دم کرده................................................................. 1 ق س

زیره یا آویشن.................................................................... 1 ق چ

آبلیموی تازه...................................................................... 2 ق س

نمک و فلفل ..................................................................... کمی

مواد لازم برای لایه سبزیجات

لوبیا سبز پخته شده .......................................................... 200 گرم

هویچ پخته و نگینی شده..................................................... 2 تا 3 عدد

فلفل دلمه ای رنگی........................................................... 2 عدد

فیله گوجه فرنگی............................................................... 5-6 عدد

جعفری خرد شده............................................................... 1-2 تا ق س

نمک و فلفل...................................................................... کمی

مواد لازم برای لایه پوره سیب زمینی

سیب زمینی..................................................................... 5 عدد

شیر ............................................................................... 1 پیمانه

کره ................................................................................ 50 گرم

نمک و فلفل...................................................................... کمی

 

 

طرز تهیه:

این غذا در ایام ماه مبارک رمضان به خاطر داشتن گوشت و سبزیجات هم برای افطار هم برای سحری مناسب است.

گوشتها را خیلی ریز و نگینی خرد میکنیم و داخل ماهی تابه حاوی روغن که روی حرارت است میریزیم.

اگر گوشت فیله باشد فقط در حد سرخ کردن کافیست اما اگر از گوشت مغز ران استفاده کنید بهتر است یک لیوان آب بریزید تا بپزد.

در این فاصله مواد مرغ را هم روی حرارت میگذاریم تا وقتی گوشت آماده شد مرغ هم آماده شود.

قبلاً به مرغ، نمک و زعفران اضافه کرده ایم.

مرغ را که کمی نه خیلی زیاد چرخ کرده ایم در ظرف دیگری با روغن خیلی کم که بهتر است روغن سرخ کردنی کنجد یا روغن زیتون باشد تفت میدهیم.

انتخاب زیره یا آویشن برای مرغ اختیاریست یعنی هرکدام را دوست داشتید میتوانید استفاده کنید.

میتوان به جای گوشت مرغ از فیله ماهی هم استفاده کرد.

یک قابلمه را هم برای سبزیجات روی حرارت میگذاریم.

گوجه فرنگیها را که به صورت فیله درآورده ایم داخل قابلمه میریزیم کمی روغن به آن اضافه میکنیم و میگذاریم کاملاً آب گوجه فرنگی کشیده شود و حالت سس کاملاً غلیظی پیدا کند.

برای تهیه پوره سیب زمینی، چهار تا پنج عدد سیب زمینی متوسط را با پوست داخل قابلمه با یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق سوپخوری نمک اضافه میکنیم تا پوست سیب زمینی ترک نخورد و میگذاریم با آب بپزد. بعد از اینکه پخته شد پوست میگیریم و هنوز که داغ است و ولرم شده رنده ریز یا کاملاً له میکنیم بعد یک لیوان شیر به آن اضافه کرده و میگذاریم با شیر بپزد تا خوشمزه شود.

بعد از اینکه به آن غلظتی که دوست داریم رسید و کاملاً سفت شد نمک و فلفل و یک مقدار زعفران آبکرده و کره اضافه میکنیم. میتوان به جای کره از یک یا دو قاشق خامه هم استفاده کنیم.

به مرغ آویشن و آبلیموی تازه اضافه میکنیم.

گوشت را هم در این حین تفت میدهیم وقتی آبش کشیده شد پیاز داغ و نمک و فلفل اضافه میکنیم و کنار میگذاریم.

اگر گوشت کامل پخته نشد با آب خودش میتوانیم نیم پیمانه آب اضافه کنیم و بگذاریم دوباره بپزد.

نکته: توجه کنید که اگر از قبل پیاز داغ نداشته باشیم ابتدا پیاز خام خرد شده را داخل ماهی تابه ریخته و کمی تفت میدهیم تا طلایی شود سپس گوشت را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم.

لوبیا سبز را قبلا با نمک آب پز کرده ایم.

نکته: برای آب پز کردن لوبیا سبز نباید در ظرف بگذاریم که رنگ سبز لوبیا حفظ شود.

برای هر یک کیلو لوبیا سبزی که آب پز میکنیم یک قاشق چایخوری پر نمک لازم است که اضافه کنیم.

هویج را هم با مقداری نمک و یک قاش چایخوری شکر و یک قاشق چایخوری آبلیمو مزه دار کرده ایم و فلفل دلمه ای رنگی را هم بسیار ریز خرد کرده ایم.

وقتی فیله گوجه فرنگی آماده شد لوبیا سبز و هویج و فلفل دلمه ای را اضافه میکنیم و مواد را با هم مخلوط میکنیم.

یک قاشق جعفری خرد شده را در لحظه آخر که میخواهیم سبزیجات را از روی حرارت برداریم برای عطر دادن به مواد اضافه میکنیم و تفت نمیدهیم.

وقتی همه مواد آماده شد از روی حرارت برمیداریم و میگذاریم کمی سرد شوند.

از قالبهای گرد استیل که برای یک نفر است استفاده میکنیم.

این غذا را میتوان فقط با گوشت قرمز یا فقط از گوشت مرغ یا ماهی هم استفاده کرد. یعنی هر عدد غذایی که داخل قالب تهیه میکنیم با یک نوع گوشت یکی را با مرغ یا ماهی یکی را با گوشت قرمز تهیه کرد و حتی میتوان از هر کدام مقدار کمی داخل قالب ریخته و از هر دو نوع گوشت یکجا هم استفاده کرد.

حلقه را داخل بشقاب گذاشته و ابتدا کمی از گوشت را داخل قالب میریزیم و با پشت قاشق کاملاً مواد را فشار میدهیم.

این غذا همان لحظه خوردن باید آماده شود یعنی قالب زده شود.

روی مرغ از سبزیجات میریزیم و سعی میکنیم سبزیجات اصلا آب نداشته باشد.

با پشت قاشق سبزیجات را هم کاملاً فشرده میکنیم.

از پوره سیب زمینی هم روی مواد میگذاریم.

برای اینکه پوره به قاشق نچسبد و اذیت نکند مقداری روغن زیتون به قاشق میزنیم.

پوره را هم مثل بقیه مواد فشرده میکنیم.

 


میتوان از یک مقدار پنیر پارمیزان هم روی پوره استفاده کرد که هم رنگ آن سرخ تر شود و هم مزه دار تر شود.

(در اینجا مربی محترم از دستگاه مخصوصی استفاده میکنند و کمی حرارت روی مواد میدهند تا پوره کمی سرخ شود و پوره گرم تر شود چون موقع استفاده سرد بود.که فکر نکنم اجباری باشد نام دستگاه هم تا جایی که من متوجه شدم ترچ (torch) است)

 

وقتی لایه ها تکمیل شد به آرامی قالب را در می آوریم و روی مواد را میتوان با یک عدد زیتون یا یک شکل درست شده با سیب زمینی سرخ شده میتوان تزئین کرد.

(در اینجا شکل گل با سیب زمینی درست شده و سرخ شده)

ما از ظرف پلوی یک نفره هم استفاده کرده ایم که ته آن برنج زعفرانی سپس روی آن برنج ساده ریخته و سپس داخل ظرف برمیگردانیم. و کنار مواد استفاده میکنیم.

 


در ضمن میتوان به جای پوره سیب زمینی از انواع پوره های دیگر مثل پوره عدس یا هویج یا ... استفاده کرد. ولی رنگها باید با هم همخوانی داشته باشند تا زیبا دیده شوند.

 

 

 

شبکه یک

برنامه سیمای خانواده

مربی: خانم جمشیدیان



نویسنده : دریا - ساعت ۱٠:٢٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٥/٢۱   |    نظر شما[]   |    لینک ثابت




انواع کد هاي جديد جاوا تغيير شکل موس