شیرینی نان قندی سبزواری

 

 

مواد لازم:

 

آرد سفید                 375 گرم = 5 / 2 پیمانه

آرد برنج                    375 گرم = 5 / 2 پیمانه

پودر قند                     200 گرم = 1 پیمانه

کره یا روغن جامد        300 گرم = 5 / 1 پیمانه

تخم مرغ                  2 عدد

گلاب                       به میزان لازم

خلال پسته               برای تزئین

 

طرز تهیه:

 

روغن یا کره را با پودر قند مخلوط میکنیم و سپس با همزن برقی هم میزنیم تا کاملاً پوک شوند و حجم مواد دو برابر شود و احساس کنیم روغن سبک شده است. حدود 5 دقیقه هم زدن میتواند کافی باشد.

 

تخم مرغ های کامل را یکی یکی اضافه میکنیم و دوباره هم میزنیم. حدود یک دقیقه هرکدام را هم میزنیم.

 

آرد برنج حتماً باید مرغوب باشد چون اگر نامرغوب باشد شیرینی ترک برمیدارد.

 

آرد برنج مرغوب سفید تر و نرم تر و معطر است.

 

از مقداری هل سبز که با پوست و دانه کاملاً آسیاب شده برای عطر شیرینی استفاده میکنیم.

 

تمام آردها را یکجا اضافه میکنیم و کم کم اضافه نمیکنیم.

 

خمیر را با دست کاملاً ورز میدهیم تا خمیر کاملاً لطیفی به دست آید.

 

اگر خمیر خشک باشد و در دست راحت گلوله نشود از گلاب یا شیر استفاده میکنیم و موقع ورز دادن خمیر کم کم اضافه میکنیم.

 

خمیر آماده شده را 12 ساعت در جای خنک میگذاریم بماند تا به دست نچسبد.

 

دمای محیط برای این کار کافیست اما اگر هوا گرم باشد خمیر را داخل یخچال میگذاریم.

 

اگر میزان گلاب را زیاد اضافه کردیم و خمیر شل شد آرد اضافه نمیکنیم بلکه خمیر وقتی استراحت کند این مورد برطرف میشود.

 

از خمیر استراحت کرده به اندازه فندق برداشته و داخل دست به شکل اشک که حدود 5 سانتی متر طول آن است درست میکنیم و داخل سینی میگذاریم.

 

مهر مخصوص سنتی سبزوار را به آرد میزنیم بعد روی شیرینی میزنیم تا شیرینی به صورت برگ درآید.

 

مقداری خمیر را میتوانیم با زعفران به شکلی زرد درآوریم. برای اینکار زعفران را وقتی گلاب اضافه میکنیم به آرد اضافه میکنیم.

 

همچنین میتوانیم مقداری دیگر از خمیر را به وسیله کاکائو به رنگ قهوه ای درآوریم که برای این کار کاکائو را به آرد اضافه میکنیم.

 

برای تزئین روی برگها از خلال پسته استفاده میکنیم.

 

میتوانیم از هر رنگ خمیر به انداره یک فندق برداریم و به شکل مثلث این خمیرها را کنار هم میچینیم و بعد استکانی که زیر آن تقریباً طرح دار باشد را خمیرها فشار میدهیم تا به شکل یک گل که دارای سه گلبرگ است درآید.

 

یا میتوانیم فقط از یکی از خمیرها برداریم و با ته استکان باریک روی آن طرح بیندازیم.

 

روی شیرینها از خلال پسته استفاده میکنیم.

 

فر را حتماً از قبل گرم میکنیم و با حرارت 175 درجه سانتی گراد طبقه وسط فر شیرینی را به مدت 8 - 10 دقیقه میپزیم تا کف آن طلایی شود.

 

شیرینی را بعد از اینکه خنک شد از داخل سینی فر برمیداریم.

 

این شیرینی در ظرف در دار به مدت یک ماه در دمای محیط میتواند بماند.

 

کسانی که مشکل قند دارند میتوانند مقدار پودر قند را از 200 گرم به 150 گرم کاهش دهند.

 

 

شبکه جام جم برنامه خانه ما

مربی: خانم جمشیدیان

/ 2 نظر / 610 بازدید
مریم

سلام شما هم لینک شدید بای

رویا

سلام دریا خانم .دوست عزیز.بلاخره با محبت شما ولطف شهلا سحر خانم عضو آشپز آنلاین شدم .شما به آشپز آنلاین سر نمی زنید ؟راستی من شما لینک کردم اگه دوست داشتید من را لینک کنید..من اون کتلت برنجی را با کمی تفاوت از یک نفر خوزستانی یاد گرفتم. .این نون را هم در برنامه به خانه بر می گردیم هم آموزش داد .خیلی زیاد صحبت کردم .خوشحال می شم لینکم کنید وبه من افتخار بدهید وبه من سر بزنید.