متر شوتی آلو

 

مواد لازم:

سیب زمینی مربع خرد شده متوسط..................... 4 عدد

پیار مربع خرد شده متوسط.................................. یک عدد

سیر تازه ریز شده.............................................. 2-3 حبه

زنجبیل تازه پوست کنده و رنده شده...................... یک ق م

رب گوجه فرنگی به دلخواه................................... یک ق م

زردجوبه.......................................................... یک ق م

ادویه گرانماسالا............................................... یک ق م

تخم گشنیز نیم کوب.......................................... یک ق غ

زیره سبز پودر شده............................................ یک ق چ

لیموی تازه....................................................... یک عدد

کنسرو نخود فرنگی............................................ یک قوطی

نمک............................................................... به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

سیب زمینی را بعد از خرد کردن داخل آب سرد میریزیم تا سیاه نشود و یک دقیقه بعد از آب در آورده و میریزیم داخل صافی تا آبش برود.

بعد یک تابه گود بزرگ چدنی را روی حرارت قرار میدهیم و خیلی کم داخلش روغن میریزیم و پیاز را میریزیم داخل تابه.

برای اینکه عطر غذا بسیار عالی شود از سیر استفاده میکنیم و سیر را به سیب زمینی اضافه میکنیم و چون داریم از روغن استفاده میکنیم و غذای هندی معمولاً چرب است به همین دلیل یک فنجان کوچک آب استفاده میکنیم تا هم ادویه ها خوش عطر شود و هم پیاز و سیر بهتر بپزد.

وقتی آب سرد را اضافه کردیم و شروع کردیم به باز کردن پیاز با قاشق و چون سیب زمینی دیر پز است الان سیب زمینی را به پیاز اضافه میکنیم و شعله را زیاد میکنیم و شروع میکنیم به مخلوط کردن مواد با دو تا کفگیر یا قاشق و میگذاریم مواد پخته شود و آب مواد کاملاً کشیده شود و به مرحله سرخ شدن برسد تا صدای سرخ شدنش شنیده شود این موقع وقت اضافه کردن ادویه هاست.

اول از زنجبیل شروع میکنیم و زنجبیل را داخل غذا رنده میکنیم و بعد تخم گشنیز و زردچوبه و زیره و نمک و رب را اضافه کرده و باز با دو تا کفگیر کاملاً مخلوط میکنیم وقتی مواد کاملاً مخلوط شدند نخود فرنگی را نیز اضافه میکنیم و شروع میکنیم به آرام هم زدن.

در مرحله آخر ادویه گرانماسالا را اضافه میکنیم و بعد نصف لیمو را به مواد اضافه میکنیم یعنی آب آن را به روی غذا میپاشیم و نصف دیگر را برای تزئین نگه میداریم. البته هسته لیمو را میگیریم تا داخل غذا نریزد.

وقتی لیمو را به غذا زدیم باز کاملاً مخلوط میکنیم و در این مرحله شعله را خیلی کم کرده و چند دقیقه صبر میکنیم تا طعم ادویه ها به خورد غذا برود و بعد اگر برنج داشتیم از شب قبل یا با نان سرو میکنیم یا اینکه برنج را تازه میپزیم و با هم سرو میکنیم.

برنج را به دیس میکشیم و خوراک را روی برنج میریزیم. البته اگر نیمه برنج را داخل ظرف ریخته و خوراک را روی آن ریخته و نیمه دیگر برنج را روی آن بریزیم بهتر دیده میشود.

روی غذا را با لیموی حلقه شده تزئین میکنیم.

این خوراک با برنج یا نان تافتون یا نان لواش یا بربری فوق العاده علی میشود.

اگر از پیاز سرخ خواستیم استفاده کنیم اول سیب زمینی را کمی سرخ میکنیم یعنی تفت میدهیم و بعد پیاز را بهش اضافه میکنیم.

اگر خواستیم غذا تند باشد میتوانیم مقداری پودر فلفل قرمز استفاده کنیم.

اگر در خانه کودک کوچک داریم میتوانیم زنجبیل و فلفل تند را کمتر اضافه کنیم.

 

شبکه سه

برنامه بهونه

مربی: آقای گلریز

/ 1 نظر / 93 بازدید
محمدجواد جمشیدی

تالارهای گفتمان بچه های ایران افتتاح شد www.irankds.ir از دوستان و عزیزانی که مایل به همکاری و فعالیت در سایت هستند دعوت می کنیم به جمع گرم و صمیمی بچه های ایران بپیوندید/ جذب مدیر فعال برای بخش های مختلف سایت: دوستانی که علاقه مند هستند به عنوان مدیر یکی از بخش های سایت فعالیت داشته باشند درخواست خود را در تاپیک زیر عنوان کنند. لینک تاپیک: http://irankds.ir/showthread.php?2-%D8%AC%D8%B0%D8%A8-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AE%D8%AA%D9%84%D9%81&p=16#post16 منتظر حضور شما در جمع گرم و صمیمی بچه های ایران هستیم کادر مدیریتی تالارهای گفتمان "بچه های ایران"