نان شوید

نان شوید

 

مواد لازم:

آب ولرم------------------------------------------------ 225 میلی لیتر

شکر -------------------------------------------------- یک قاشق سوپخوری

مایه خمیر یا مخمر------------------------------------ یک قاشق سوپخوری

پیاز خرده شده کوچک-------------------------------- یک عدد

روغن مایع--------------------------------------------- 3 قاشق سوپخوری

تخم مرغ---------------------------------------------- یک عدد

نمک--------------------------------------------------- 2 قاشق چایخوری

پنیر پارمزان------------------------------------------- 80 گرم

شوید خشک------------------------------------------ یک قاشق سوپخوری

آرد----------------------------------------------------- حدود 500 گرم

شیر -------------------------------------------------- برای رومال نان

 

طرز تهیه:

مهم: آبی که استفاده میکنیم حتماً باید ولرم باشد و دمایی حدود 37 – 38 درجه سانتی گراد داشته باشد. اگر آب داغ یا سرد باشد مایه خمیر داخل آن از بین میرود.

برای اینکه مایه خمیر خوب عمل بیاید یک قاشق سوپخوری شکر به آب اضافه کرده و حل میکنیم.

مایه خمیر را اضافه میکنیم و 3 – 4 دقیقه میگذاریم بماند تا عمل بیاید.

پیاز خرد شده و روغن مایع را با هم مخلوط میکنیم و روی حرارت گذاشته و تفت میدهیم تا سبک شود.

اگر دوست داشته باشیم میتوانیم به پیاز، مقداری زردچوبه یا فلفل نیز اضافه کنیم. که ما اضافه میکنیم.

پیاز تفت داده شده را داخل کاسه بزرگ میریزیم و تخم مرغ کامل را اضافه میکنیم، نمک و پنیر پارمزان را اضافه کرده و با همزن دستی هم میزنیم.

پنیر پارمزان حالت کشداری ندارد و برای خیلی غذاها مانند کتلتها و نانها و دامه ها میتوان استفاده کرد.

نمک را هیچ وقت به مایه خمیر اضافه نمیکنیم بلکه به آرد اضافه میکنیم یا با مواد دیگر مخلوط میکنیم.

شوید را به مواد اضافه کرده و دوباره هم میزنیم.

مایه خمیر عمل آماده را که بعد از عمل آمدن کمی کف میکند، به مواد اضافه میکنیم.

میزان تقریبا زیادی از  آرد را اضافه کرده و با قاشق شروع به هم زدن میکنیم.

کم کم بقیه آرد را اضافه کرده و مخلوط میکنیم سپس شروع به ورز دادن خمیر میکنیم.

آرد را تا حدی اضافه میکنیم که خمیر چسبندگی نداشته باشد و فقط باید مختصرا چسبنده باشد طوری که به دست گیر کند نه بیشتر.

به مدت ده دقیقه خمیر را ورز میدهیم. ورز دادن خمیر خیلی مهم است.

اگر در ورز دادن خمیر مشکل داشته باشید میتوانید بعد از دو دقیقه ورز دادن، خمیر را صد بار برداشته و روی میز کار بکوبید.

خمیر را که خوب ورز دادیم روی آن دستمال تمیزی میکشیم و به مدت حدود یک ساعت میگذاریم کنار تا حجمش دو برابر شود.

اگر میزان استراحت خمیر بیشتر از یک ساعت باشد خمیر بوی ترشیدگی میدهد.

خمیری که خوب استراحت کرده باید وسط آن را اگر کمی باز کنیم حالت حفره حفره خواهد داشت.

فر را حدود 20 دقیقه قبل با حرارت 200 درجه سانتی گراد گرم میکنیم.

کف سینی را چرب میکنیم و دستمان را آرد میزنیم، خمیر آماده شده را نصف میکنیم و نصف آن را با دست گرد میکنیم و کف سینی میگذاریم و با دست کمی فشار میدهیم. سپس روی خمیر را با چاقو خط می اندازیم و شکل میدهیم.

روی خمیر که داخل سینی فر است را دوباره دستمال میکشیم و به مدت 20 – 25 دقیقه در فضای آشپزخانه میگذاریم تا استراحت دوم را انجام دهد و حجمش دو برابر شود.

وقتی خمیر این مرحله را نیز سپری کرد، روی آن را شیر میمالیم و داخل فر قرار میدهیم تا زمانی که روی نان طلایی شود.

این خمیر نیازی به رومال تخم مرغ ندارد و فقط شیر روی آن میزنیم و نمکی که داخل نان است باعث قرمز شدن رنگ آن میشود.

میتوانیم مقداری کنجد بعد از رومال شیر، روی خمیر بپاشیم.

بهتر است وسط کار دو بار در فر را باز کنیم و به اندازه یک سوم پیمانه آب سرد داخل فر بریزیم یا یک ظرف حاوی آب را از اول داخل فر بگذاریم تا نان کمی مرطوب شود و کیفیت آن بهتر باشد.

اگر بخواهیم به میزان یک چهارم قاشق چایخوری بهبود دهنده به نان اضافه کنیم ماندگاری نان یک هفته خواهد بود. اما به این صورتی که تهیه شد 3 – 4 روز ماندگاری دارد.

 

شبکه تهران برنامه به خانه برمیگردیم

مربی: خانم گنجی

/ 4 نظر / 99 بازدید
saeed

سایت FUN64 آماده تبادل لینک با سایت شما است اگر شما هم تمایل دارید میتوانید ما را با نام ░▒▓█ fun64 █▓▒░ لینک کنید و سپس نام و آدرس خود را توسط وبلاگ wwww.fun64.tk برای ما ارسال کنید تا ما نیز شما را لینک کنیم. با تشکر_ مدیریت سایت Fun64

saeed

سایت FUN64 آماده تبادل لینک با سایت شما است اگر شما هم تمایل دارید میتوانید ما را با نام ░▒▓█ fun64 █▓▒░ لینک کنید و سپس نام و آدرس خود را توسط وبلاگ wwww.fun64.tk برای ما ارسال کنید تا ما نیز شما را لینک کنیم. با تشکر_ مدیریت سایت Fun64

آشپز کوچولو

سلام وبلاگ "تجربه های یک آشپز کوچولو" را هم بازدید بفرمایید !!!!!

نسرين

سلام. بابا اين سايتي كه دانلود مي كنه فيلتره. نمي شه از مطالبت استفاده كرد. نميشه هم تيپ كني و هم لينك دانلود بذاري؟