کیش لورن

 

 

مواد لازم:

آرد الک شده.......................................................... یک و سه چهارم پیمانه

کره سرد............................................................... 150 گرم

زرده تخم مرغ......................................................... یک عدد

آب سرد................................................................ 2 تا 3 ق س

مرغ پخته و خرد شده............................................... 300 گرم

خامه.................................................................... 300 گرم

شیر..................................................................... نصف پیمانه

پنیر پیتزا................................................................ سه چهارم پیمانه

پیاز تفت داده.......................................................... یک عدد یا یک ق س

تخم مرغ کامل........................................................ 3 عدد

 

طرز تهیه:

مرغ را با مقداری نمک و زردچوبه و آب میگذاریم بپزد بعد تکه تکه میکنیم.

تکه های مرغ نباید خیلی ریز باشد و کمی بزرگتر باشد بهتر است.

مقدار کمی از آرد را داخل یک کاسه بزرگ میریزیم و کره را داخل آرد با انگشتان با کره مخلوط میکنیم بعد کم کم بقیه آرد را هم اضافه کرده و مواد را به خورد هم میدهیم تا به حالت خرده نان دربیاید. در این زمان زرده تخم مرغ و آب را کم کم اضافه کرده و به خورد خمیر میدهیم.

مواد را مقداری ورز میدهیم وقتی مواد خمیر شد و به صورت یک تکه درآمد آن را روی میز کارمان انتقال داده و با دست کاملاً ورز میدهیم تا لطیف شود یعنی بین دو تا دست خمیر را به آرامی چنگ میزنیم و نیازی نیست که روی میز کار آرد زیادی بپاشیم و اگر لازم شد خیلی کم آرد میپاشیم.

خمیر را با وردنه روی میز باز میکنیم. موقع باز کردن خمیر ممکن است کمی ترک بردارد یا پاره شود که مشکلی نیست و طبیعی است.

وقتی خمیر را باز کردیم سعی میکنیم کمی بزرگتر از قالب باز کنیم تا اگر یک موقع هر طرف قالب با خمیر یک اندازه نشد بتوانیم از خمیرهای اضافی آن پر کنیم. وقتی خمیر را با کمک وردنه داخل قالب انداختیم با دست خیلی کم کف و دیواره آن را فشار میدهیم تا خمیر کاملاً به جای خود بنشیند تا موقع پخت از دیواره قالب کوتاه تر نباشد و جمع نشود.

سپس خمیر اضافی را از دیواره قالب جدا میکنیم و بعد دیواره قالب را با دست خیلی آرام کمی فشار میدهیم تا خمیر به داخل شیارهای قالب بنشیند.

بعد با چنگال یا غلطک مخصوص شیرینی پزی کف و دیواره قالب را سوراخ میکنیم تا از پف کردن بی دلیل خمیر در هنگام پخت جلوگیری کند سپس خمیر را داخل طبقه وسط فر به مدت ده دقیقه با حرارت 180 درجه میگذاریم تا خیلی کم پخته شود. البته فر را از 10 الی 15 دقیقه قبل با همان درجه روشن میکنیم تا گرم شود.

وقتی خمیر را از فر بیرون آوردیم مواد میانی را داخل قالب میریزیم و کاملاً صاف میکنیم و دوباره داخل فر میگذاریم به مدت 30 تا 35 دقیقه کاملاً بپزد. وقتی کیش آماده شد و از فر بیرون آوردیم میگذاریم داخل قالب تا کمی خنک شود و بعد از قالب جدا میکنیم میگذاریم داخل دیس و رویش را با دو نوع سس خردل و قرمز تزئین میکنیم.

البته سلیقه ایست و میتوانیم با انواع سسهای تند هم تزئین کنیم و در کنار آن سبزی گشنیز و گل رز درست شده از گوجه فرنگی قرار میدهیم.

برای تهیه مواد میانی اول شیر و خامه را با هم مخلوط میکنیم تا خامه در شیر کاملاً حل شود.

مواد بعدی را در ظرف دیگری با هم مخلوط میکنیم: مرغ، پیاز، پنیر را با هم مخلوط میکنیم و تخم مرغ را به موادمان اضافه کرده و با قاشق مخلوط میکنیم. نمک و فلفل را هم اضافه میکنیم.

در آخر مخلوط شیر و خامه را هم به مواد اضافه کرده و کاملاً مخلوط میکنیم. نباید مواد به خاطر شیر شل شود.

میتوانیم از انواع پنیر پیتزا استفاده کنیم اما یک موقع اگر در دسترس نبود میتوانیم از پنیر گودای رنده شده هم استفاده کنیم اما پنیر پیتزا با این مواد کیش دلپذیرتر میشود و بافت کیش را نرم تر میکند.

میتوانیم مقدار پیاز را کم یا زیاد کنیم.

کره یا آب و زرده تخم مرغ را باید طوری به خورد آرد بدهیم که گرمای دستمان کاملاً به خمیر منتقل نشود چون خمیر به روغن میفتد یعنی با دست آرد و کره را با فشار به خورد هم ندهیم و مثل درست کردن اوماج این کار را انجام میدهیم.

میتوانیم از انواع قالبها استفاده کنیم. ما در اینجا از قالب کف جدا استفاده میکنیم که قالب باریک و بلندی است و قالب تارت است.

 

شبکه یک

برنامه سیمای خانواده

مربی: آقا و خانم شیخ رضایی

 

/ 0 نظر / 239 بازدید