کوفته مرغ

 

مواد لازم:

 

گوشت مرغ چرخ شده           900 گرم

پیاز رنده شده                      1 عدد بزرگ

سیر پوره شده                     2 حبه

تخم مرغ                            1 تا 2 عدد

گشنیز خرد شده                  1 پیمانه

آرد سوخاری                       یک سوم پیمانه

زردچوبه، ادویه، نمک، فلفل     به میزان لازم

آب                                   یک چهارم پیمانه

روغن زیتون یا روغن مایع         یک چهارم پیمانه

 

مواد لازم برای سس کوفته

 

پیاز خرد شده                      2 عدد

رب گوجه فرنگی                   2 قاشق سوپخوری

گوجه فرنگی خرد شده          4 عدد

آرد                                   2 قاشق سوپخوری

عصاره مرغ                         یک عدد

گشنیز خرد شده                  1 پیمانه

 

طرز تهیه:

 

مرغ چرخ شده را داخل ظرف میریزیم و تخم مرغ را اضافه میکنیم.

 

سیر رنده شده به همراه پیاز رنده شده را هم اضافه میکنیم.

 

آب پیاز را نمیگیریم چون همین آب پیاز باعث ترد شدن و خوشمزه شدن کوفته میشود.

 

مواد را کمی مخلوط کرده و زردچوبه، ادویه، نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم.

 

ادویه ای که استفاده میکنیم از هفت ادویه تشکیل شده است.

 

گشنیز خرد شده را اضافه میکنیم.

 

میتوان به جای گشنیز از ریحان یا جعفری استفاده کرد اما گشنیز عطر بهتری دارد.

 

آرد سوخاری اضافه میکنیم. مغز نان باگت را خشک کرده بعد آسیاب کرده ایم و به عنوان آرد سوخاری استفاده میکنیم یا آرد آماده را از بیرون تهیه میکنیم.

 

میزان آرد سوخاری از یک قاشق سوپخوری تا یک سوم پیمانه متغیر است بستگی دارد که مواد چقدر آرد نیاز داشته باشند. و انسجام لازم را داشته باشند.

 

مواد را مخلوط میکنیم و با دست کامل ورز میدهیم.

 

اگر دوست داشته باشیم در این مرحله کمی محلول زعفران غلیظ اضافه میکنیم.

 

بعد از ورز دادن مواد به اندازه توپهای کوچک به اندازه یک گردو از مواد داخل دست درست میکنیم.

 

به میزان یک چهارم پیمانه آب و یک چهارم پیمانه روغن مایع داخل ماهی تابه میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا گرم شود.

 

ما در اینجا از روغن زیتون استفاده کردیم.

 

مواد را که داخل دست گرد کردیم داخل آب و روغن میگذاریم کمی بماند تا انسجام پیدا کنند بعد از روی حرارت برمیداریم و نیازی به تفت داده شدن یا سرخ شدن مواد نیست.

 

داخل یک قابلمه روغن مابع یا روغن زیتون به میزان لازم میریزیم و روی حرارت میگذاریم و دو عدد پیاز نگینی خرد شده را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا نرم و براق شود.

 

رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه میکنیم و هم میزنیم و بلافاصله 4 عدد گوجه فرنگی پوست گرفته و به قطعات درشت خرد شده را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.

 

وقتی گوجه فرنگی را با مواد تفت دادیم آرد سفید را برای غلظت سس اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مواد با هم تفت داده شوند.

 

زردچوبه، ادویه غذا اضافه میکنیم و تفت میدهیم.

 

میتوانیم به مرغ چرخ شده مقداری هم سویا اضافه کنیم. برای این کار سویا را باید قبلا به مدت 20 دقیقه در آب سرد خیس کنیم و در طول این 20 دقیقه 3 بار آبش را تعویض کنیم و بعد آبکش کنیم بعد داخل آب جوشان میریزیم و 1 قاشق چایخوری و کمی زردچوبه و یکی دو عدد برگ بو اضافه کرده و اجازه میدهیم یک جوش بزند سپس به مدت 5 دقیقه میگذاریم بماند بعد دوباره آبکش میکنیم و سپس چرخ میکنیم و بسته بندی کرده و داخل فریزر میگذاریم و همراه گوشت مرغ یا گوشت قرمز برای غذاها استفاده کنیم.

 

برای مثال در این غذا میتوانیم به جای 900 گرم گوشت از 450 گرم سویا و 450 گرم گوشت استفاده کنیم.

 

گشنیز را به مواد اضافه میکنیم.

 

عصاره مرغ را پودر میکنیم و اضافه میکنیم.

 

چون از عصاره استفاده کردم برای همین نمک اضافه نمیکنیم.

 

آب سرد را به تدریج و به میزان لازم اضافه میکنیم.

 

چون داخل مواد آرد داریم برای همین آب را به تدریج اضافه میکنیم تا آرد خوب باز شود.

 

در ظرف را میگذاریم و اجازه میدهیم تا سس بجوشد وقتی سس به جوش آمد کوفته هایی که در این فاصله روی حرارت انسجام پیدا کرده داخل سس میریزیم و حرارت را کم میکنیم و حداکثر یک ساعت میگذاریم بماند تا بپزد.

 

اگر اواخر طبخ، آب نارنج به میزان لازم اضافه کنیم این کوفته خوشمزه تر میشود.

 

 

شبکه تهران برنامه به خانه برمیگردیم

مربی: خانم شیرازیان

/ 0 نظر / 74 بازدید