شیرینی مینیاتوری


 

مواد لازم:

 

آرد                                   275 گرم

کره                                  150 گرم

وانیل                                یک چهارم قاشق چایخوری

پودر قند                              100 گرم

تخم مرغ                            1 عدد

زعفران آبکرده دم کشیده        2 قاشق سوپخوری

شکلات سیاه                      به میزان لازم

خلال بادام و پودر پسته          به میزان لازم

عسل                               یک قاشق غذاخوری

 

 

طرز تهیه:

 

کره را داخل ظرف میریزیم و پودر قند اضافه کرده و به مدت 3 دقیقه با همزن برقی هم میزنیم تا حجم مواد دو برابر شود.

 

اگر همزن برقی در دسترس نباشد باید مواد را مدت زمان بیشتری هم بزنیم.

 

یک عدد تخم مرغ کامل را به مواد اضافه میکنیم و حتماً به مدت 2 دقیقه هم میزنیم.

 

وانیل یا هل سبز را برای عطر شیرینی اضافه میکنیم.

 

این خمیر را میتوانیم به دو رنگ سفید و زعفرانی تهیه کنیم.

 

آرد را کم کم و در دو سه مرحله به مواد اضافه میکنیم و با دست کاملاً ورز میدهیم.

 

باید خمیری به دست آید که به دست نچسبد.

 

الک کردن آرد برای شیرینی مهم نیست و برای کیک مهم است.

 

این خمیر حتما باید سه تا چهار ساعت در یخچال بماند و استراحت کند.

 

این خمیر کاملا نرم و لطیف است.

 

در اینجا نصف خمیر را جدا کرده و زعفران را به آن اضافه کرده و مخلوط کرده ایم و خمیر زعفرانی تهیه کرده ایم و نصف دیگر خمیر به صورت ساده و سفید است.

 

برای شکل دادن به این شیرینی نیاز به هیچ وسیله خاصی نداریم و با دست این کار را میکنیم.

 

از خمیر زعفرانی برمیداریم و داخل دست به شکل اشک در می آوریم و داخل سینی فر که نیازی به چرب کردن ندارد میچینیم.

 

از خمیر سفید هم به همان شکل تهیه میکنیم و داخل سینی میچینیم.

 

درجه فر 175 درجه -  طبقه وسط فر و مدت زمان پخت شیرینی 15 دقیقه است.

 

بعد از پختن شیرینی ها، قسمت گرد شیرینیهای زعفرانی را داخل مقداری عسل یا شربت غلیظ میزنیم سپس داخل پودر پسته میزنیم تا مقداری از پوست پسته به شیرینی بچسبد و به آن شکل بدهد.

 

شیرینیهای سفید را هم به این ترتیب ابتدا داخل شکلات قهوه ای و سپس خرده بادام میزنیم.

 

برای این شیرینی 100 گرم شکلات تخته ای را با دو قاشق روغن مایع به صورت بن ماری آب کرده ایم. و برای تزئین شیرینیهای سفید از آن استفاده میکنیم.

 

میتوانیم خمیر را روی میز با مقداری آرد پهن کنیم و شکلهای مختلفی از آن توسط قالبهای مختلف درآوریم و با اکلیل و ترافل خوراکی تزئین کنیم.

 

اما شکل سنتی این شیرینی به شکل اشک است.

 

حتی میتوانیم نوک شیرینیها را تزئین کنیم به جای قسمت گرد آن.

 

عسل و شکلاتی که استفاده میکنیم بهتر است کمی گرم باشد تا راحت تر به شیرینی بچسبد.

 

بادام خام استفاده نمیکنیم و حتما آن را داخل فر بوداده میکنیم و سپس با وردنه پودر میکنیم و استفاده میکنیم تا رنگ بهتری داشته باشد.

 

شبکه جام جم برنامه خانه مهر

مربی: خانم جمشیدیان

/ 1 نظر / 513 بازدید
رویا

دریا خانم .چه شیرینی های خوشگلی دست شما درد نکنه .لذت بردم.