نان مغزدار قالبی

 

مواد لازم:

کره و روغن مایع............................................................. 120 گرم

شکر............................................................................ 100 گرم

تخم مرغ....................................................................... 2 عدد

مایه خمیر خشک فوری................................................... 10 گرم

نمک............................................................................ یک چهارم ق چ

وانیل........................................................................... یک هشتم ق چ

شیر ولرم...................................................................... 150 میلی لیتر

آرد............................................................................... 500 گرم

شیر............................................................................ یک هشتم پیمانه

شکر............................................................................ 2 ق س

پودر کاکائو.................................................................... یک ق س

چیپس شکلات و خلال پرتقال شیرین شده.......................... به میزان لازم

 

طرز تهیه:

کره باید به دمای محیط برسد.

میزان کره و روغن مایع مساوی است و جمعاً 120 گرم است.

در درست کردن نانها خمیر به دو صورت تهیه میشود یا میزان آرد متغیر است و میزان آب یا شیر ثابت یا برعکس.

ابتدا آرد را داخل ظرف مناسب میریزیم و خمیر مایه را به آن اضافه کرده با قاشق کاملاً مخلوط میکنیم چون ما از سالم بودن مایه مطمئن هستیم دیگر جدا عمل نمی آوریم.

اما اگر از نوع درشت استفاده میکنید و تازه خریداری کرده اید و از سالم بودن آن مطمئن نیستید آن را با مقدار نصف استکان آب یا شیر ولرم و یک ق س شکر مخلوط کنید رویش را بپوشانید تا حدود 5 دقیقه عمل آید یعنی پف کند. یعنی ابتدا آب و شکر را با هم مخلوط کنید و حل که شد مایه خمیر را اضافه کرده و با ق آرام مخلوط کنید.

وقتی آرد و مایه خمیر مخلوط شد 2 عدد تخم مرغ وسط آرد می اندازیم و با همزن دستی شروع میکنیم به مخلوط کردن وقتی زرده و سفیده با هم مخلوط شد شکر را به آنها اضافه کرده و کره و روغن مایع را با هم اضافه میکنیم و وانیل و نمک را هم میریزیم شروع میکنیم از وسط هم میزنیم.

شیر را کم کم اضافه میکنیم وقتی کمی خمیر شد با دست کار میکنیم.

خمیر این نان کمی شل تر از خمیر نانهای دیگر است.

حتی الامکان آرد اضافه به خمیر اضافه نمیکنیم.

خمیر را کم کم ورز میدهیم. مقداری از شیر که باقی مانده را در حین ورز دادن اگر نیاز شد استفاده میکنیم و اگر خمیر یک دست و صاف و منسجم شد دیگر اضافه نمیکنیم.

وقتی هیچ گونه آردی در خمیر دیده نشد حدود 5 دقیقه خمیر را روی میز کار با کف دست ورز میدهیم و بعد از خمیر یک چونه بزرگ میگیریم و کف ظرف قرار میدهیم و رویش را میپوشانیم و حدود یک ساعت در هوای نسبتاً گرم قرار میدهیم تا حجم خمیر دو برابر شود.

خمیر را باید در ظرفی قرار دهیم که بزرگ باشد و جا برای ور آمدن خمیر داشته باشد.

وقتی خمیر آماده شد هوای خمیر را با دست میگیریم و روی میز کار کمی آردپاشی میکنیم و از خمیر یک چونه بزرگ میگیریم و به شکل مستطیل با وردنه باز میکینم.

قالبی که استفاده میکنیم میتواند شکلهای مختلف داشته باشد اگر میخواهیم از قالب لوف یا پان کیکها استفاده کنیم باید ارتفاعش برای این نان بلند باشد و از قالب میان تهی با قطر 25 سانتی متر هم میتوانیم استفاده کنیم.

برای درست کردن سس شیر را گرم کرده پودر کاکائو را داخل شیر حل کرده و شکر را به آن اضافه کرده و کاملاً مخلوط میکنیم تا یک سس غلیظ به دست آید.

اگر از قالب پان کیک استفاده میکنیم باید طول مستطیل زیاد نباشد اگر عرضش بیشتر باشد بهتر است. این باعث میشود که رول بیشتری بخورد.

خمیر را روی نایلون یا یک کاغذ روغنی باز میکنیم تا موقع رول کردن راحت تر شود.

وقتی خمیر را باز کردیم کناره های آن را مرتب میکنیم یعنی اضافی اش را میبریم. با قلمو سس شکلات را روی خمیر می مالیم و بعد از نوع شکلاتهای ریز میتوانیم استفاده کنیم که هم میتواند از شکلاتهای نسوز باشد و هم میتواند حرارتی باشد یعنی در مقابل حرارت آب شود چون وسط نان قرار میدهیم اگر شکلات هم آب شود مزه خوبی به نان میدهد.

از این مقدار خمیر اگر از قالب پان کیک استفاده کنیم دو تا نان درست میشود و اگر از قالب مان تهی استفاده کنیم خمیر را یک تکه و بزرگ یک دور باز میکنیم تا تمام قالب را بگیرد.

وقتی سس را روی خمیر مالیدیم و روی آن شکلات ریختیم روی آن خلال پرتقال میریزیم و بعد با پشت قاشق مواد را کمی صاف کرده بعد خمیر را رول میکنیم.

اگر خلال پرتقال نبود میتوان از گردو کشمش هم استفاده کرد.

وقتی رول آماده شد خمیر اضافی هر دو سر آن را میبریم و داخل قالب چرب شده قرار میدهیم و رویش را میپوشانیم و حدود 30 الی 40 دقیقه به خمیر استراحت میدهیم تا ور بیاید و دو سوم قالب را پر کند و بعد از آن رول را داخل فر که حدود 20 دقیقه قبل با حرارت 200 درجه سانتی گراد گرم کرده ایم میگذاریم.

وقتی خمیر را داخل فر گذاشتیم حرارت را به 180 درجه میرسانیم و حدود 45 تا 50 دقیقه طبقه وسط فر میگذاریم تا روی نان طلایی شود.

وقتی نان آماده شد مثل شیرینی رولت برش میزنیم و اگر از قالب میان تهی استفاده کرده باشیم برمیگردانیم و با سس شکلات روی آن را تزئین میکنیم.

 

نکته: اگر خمیر آماده کردیم اما کاری پیش آمد و فرصت برای تهیه نان نداریم پف خمیر را میگیریم بعد کنار میگذاریم تا بعدا بتوانیم نان درست کنیم و وقتی میخواهیم نان را آماده کنیم دوباره پف خمیر را میگیریم.

 

شبکه جام جم

برنامه خانه مهر

مربی: خانم احدی

/ 0 نظر / 191 بازدید