خوراک ماهی استرالیایی


مواد لازم:

ماهی قزل آلای تقریباً بزرگ....................................... یک عدد

پرتقال................................................................... یک عدد

پیاز رنده شده با رنده ریز............................................ یک عدد متوسط

نمک..................................................................... به میزان لازم

سس خردل........................................................... یک ق غ سرپر

زردچوبه................................................................. یک ق م سرپر

سس سیر............................................................. یک ق غ

 

طرز تهیه:

ابتدا ماهی را میشوییم و پولکهای آن را میگیریم و شکم آن را پاک میکنیم و بالها را میگیریم اما سر و دم ماهی را نمیگیریم و ماهی را به روی شکم میخوابانیم و با دست به آرامی فشار میدهیم تا ماهی صاف و پهن شود بعد به شت روی فویل داخل تابه میخوابانیم.

البته استخوانهای ماهی را جدا نکرده ایم.

اگر ماهی را همینطور ساده روی فویل قرار دهیم به فویل میچسبد باید از این کار جلوگیری کنیم.

آب پرتقال را از صافی رد کنیم داخل یک کاسه بزرگ تا هسته اش جدا شود. سعی میکنیم از پرتقال ترش استفاده کنیم. وقتی آب پرتقال را گرفتیم پوستش را دور نمیریزیم و آن را خلال میکنیم یعنی همراه همان گوشتش میریزیم روی فویل و پهن میکنیم و بعد ماهی را به پشت روی پرتقالها قرار میدهیم.

این پرتقال باعث میشود که ماهی به فویل نچسبد و عطر خوبی هم به آشپزخانه میدهد.

در تابه را نمیگذاریم. شروع میکنیم به درست کردن سس: پیاز رنده شده را داخل آب پرتقال میریزیم و یک ق چ نمک بهش اضافه میکنیم و زردچوبه و سس خردل اضافه کرده و شروع میکنیم با قاشق به هم زدن و مواد را با یکدیگر کاملاً مخلوط میکنیم.

طعم خردل دست خودمان است که تند باشد یا ملایم.

مواد را  کمی که مخلوط کردیم سس سیر را هم میریزیم و مخلوط میکنیم وقتی مواد مخلوط شد میریزیم روی ماهی یعنی روی شکم و گوشت ماهی.

این روش از لذت بخش ترین روشهای پخت ماهی است که برای هر نوع ماهی میتوانیم از این سس استفاه کنیم.

به جز بال و سر ماهی همه قسمتهای ماهی را با سس میپوشانیم و در تابه را میبندیم تا با حرارت بخار ماهی پخته شود. بدون اینکه بهش روغن اضافه کنیم.

وقتی ماهی پخته شد به آرامی از روی فویل به دیس انتقال میدهیم و سرو میکنیم.

برای بخارپز کردن این ماهی ما از روش ساده استفاده میکنیم. یک تابه بزرگ گنبدی شکل نیاز داریم و آبکش ساده مخصوص برای بخارپز کردن که دایره شکل است.

اول آبکش را داخل تابه روی دهانه آن قرار میدهیم و داخل تابه را آب سرد میریزیم تا نصف این آبکش را بگیرد و تابه را روی حرارت حرارت زیاد قرار میدهیم.

بعد یک ورق فویل روی تابه قرار میدهیم و با دست کمی فشار میدهیم تا فویل به روی آبکش بنشیند و بعد دور تا دور لبالب تابه میپیچیم و با یک وسیله مثل سیخ چوبی در داخل تابه فویل را سوراخ سوراخ میکنیم. اگر سوراخ آبکش را پیدا کنیم و فویل را از آنجا سوراخ کنیم خیلی عالی میشود. کف و دور تا دور تابه را سوراخ میکنیم.

شبکه سه

برنامه بهونه

مربی: آقای گلریز


/ 0 نظر / 44 بازدید