دسر ژله

 

 

طرز تهیه:

 

برای تهیه ژله سه نوع قالب معرفی میکنیم اما اجباری نیست فقط از این قالبها استفاده شود بلکه از هر قالبی میتوان استفاده کرد.

 

قالب نوع اول قالب فلزیست که با خیس کردن یا چرب کردن که اگر چرب کردیم ترجیحاً بهتر است بعد از چرب کردن با یک دستمال کاغذی پاک کنیم که چربی روی کار نیاید.

 


 

قالب نوع دوم قالب سلیکونی است که در طرحها و رنگها و سایزهای مختلف موجود است و نیاز به چرب کردن یا خیس کردن دارد و هیچ فرقی نمیکند که چرب کنیم یا خیس کنیم.

 


 

قالب نوع سوم قالب تفلون است.

 


 

از پیمانه استفاده میکنیم که این پیمانه میتواند حتی لیوان هم باشد ولی اندازه آبی که داخل آن میریزیم باید به اندازه یک پیمانه باشد.

 

 


 

لیوانهایی که دسته دار هستند تا دسته دوم اگر آب بریزیم کافی است.

 

اگر آب ژله زیاد باشد دیرتر بسته میشود و رقیق تر میشود پس میزان آب باید به اندازه باشد.

 

از آب سرد و آب جوش استفاده خواهیم کرد.

 

فرقی نمیکند از چه رنگ ژله ای استفاده کنیم اما رنگ قرمز اشتها آور است و مورد پسند ایرانیان است.

 

ابتدا در پودر ژله را باز میکنیم و داخل ظرفی میریزیم و یک لیوان آب گرم اضافه میکنیم و با همزن دستی مخلوط میکنیم.

 

از چنگال یا قاشق هم میتوان استفاده کرد.

 

وقتی خوب مخلوط شد،  این مخلوط کردن خیلی مهم است چون ژلاتین داخل ژله اگر خوب هم زده نشود یک لایه ضخیم زیر ژله ایجاد میشود.

 

بعد از اینکه کامل مخلوط شد یک پیمانه آب سرد اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم.

 

ما در اینجا از قالب فلزی استفاده میکنیم. قالب را فقط در حدی که بتوانیم ژله را برگردانیم چرب میکنیم. برای این کار برس را چرب کرده و چربی آن را میگیریم بعد قالب را چرب میکنیم.

 

دقت کنید وقتی میخواهید قالب را چرب کنید داخل شیارها حتماً برس بکشید تا ژله راحت تر از قالب جدا شود.

 

حتماً دیواره وسط قالب را هم خوب چرب میکنیم چون اگر خوب چرب نشود ژله خوب برنمیگردد.

 

خیس کردن قالب بهتر از چرب کردن است به صورتی که یک لیوان آب داخل قالب بریزیم و بگردانیم بعد آب را خالی کنیم تا قالب خوب خیس شود.

 

ژله را دوباره هم میزنیم تا ته نشین نشده باشد بعد داخل قالب میریزیم و داخل یخچال میگذاریم به مدت 2 تا 3 ساعت بماند و بسته شود.

 

اگر عجله داشته باشیم میتوانیم مقدار آب را کمتر اضافه کنیم یعنی نصف لیوان آب گرم و نصف لیوان آب سرد اضافه کنیم تا ژله زودتر بسته شود.

 

ما میخواهیم ژله چند طبقه درست کنیم برای همین ژله دوم و سوم را هم به ترتیب با رنگهای متفاوت روی ژله اول ریخته و میگذاریم بسته شود.

 

چون تهیه این قالب زمان زیادی نیاز دارد و وقت برنامه تلویزیونی محدود است پس نمیتوان شکل ژله آماده شده را نشان داد برای همین یک نوع دیگر ژله را در قالب مستطیل درست کردیم که تزئین آن را انجام میدهیم.

 


 

برای تزئین از پرتقال، موز یا هر میوه ای که دسترس باشد میتوانیم استفاده کنیم.

 

موزها را به شکل اریب برش میزنیم. در مورد پرتقال هم بهتر است پوسته دوم آن را هم بگیریم.

 

میتوانیم از ژله های کوچک بسته بندی هم برای تزئین استفاده کنیم.

 

از اکلیل خوراکی هم برای تزئین میتوان استفاده کرد. به مقدار کم روی ژله میپاشیم.

 

 

 

شبکه 3 برنامه خونه من خونه تو

مربی: خانم حسینی

/ 6 نظر / 404 بازدید
مریم

سلام دریا جووووووووووووون خوبی عزیزم؟ [ماچ] وبلاگت خیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــلی عالیه موفق باشی عیدت هم مبارک [گل]

انار

سلام خانومی عیدت مبارک فکر می کردم دیگه آپ نمیکنی امروز شانسی گذرم به اینجا افتاد خوشحال شدم که بازم مطلب میذاری موفق باشی خانومی[گل]

زیلان

در کل همه چیز اینجا خوب و خوشمزه است. آماده تبادل لینک یا لوگو با شما هستیم. - - - - - به ما هم سری بزنید.[گل]

سارا

سلام دوست عزیز وبلاگ زیبایی داری . خیلی از مطالبش استفاده کردم... اگر مایل به تبادل لینک هستی حتما خبرم کن.[گل]

مهسا

سلام! مرسی از وبلاگ خوبتون من مهسا هستم و www.axfa.ir وبم هست اگه مایل باشید با هم تبادل لینک داشته باشیم منتظر جوابتون هستم. حتما خبرم کنید. موفق باشید.

نسیم

[ماچ]سلام خسته نباشید میخواستم بدونم با چی قالبو چرب کنیم؟کره یا روغن؟بعد گفتین با دستمال پاک کنیمکامل پاک شه؟مرسی