آش ماست سبزوار

 

مواد لازم:

رشته آش.............................................................. 500 گرم

ماست پر چرب....................................................... یک کیلو

اسفناج تازه خرد شده............................................. 500 گرم

تره تازه خرد شده................................................... 300 گرم

پونه تازه خرد شده.................................................. 150 گرم

سیر..................................................................... 3 تا 4 حبه

نمک و فلفل.......................................................... کمی

 

طرز تهیه:

این آش یک آش سرد است و برای تابستان مخصوصاً ماه مبارک رمضان خیلی مناسب است و در سبزوار حتماً سر سفره افطار این آش وجود دارد.

تنها سبزی که در این آش پخته میشود اسفناج است که اگر فصل اسفناج نباشد میتوان از برگ چغندر هم استفاده کرد.

داخل قابلمه ای که در حال جوش است اسفناج را میریزیم بعد رشته ها را اضافه میکنیم وقتی که رشته ها ته قابلمه نشست و آب رو آمد یعنی اینکه رشته ها پخته است در این زمان حرارت را خاموش میکنیم.

از ماست پر چرب استفاده کنیم خیلی بهتر است.

تره و پونه و اگر دوست داشتیم چند برگ ریحان برای معطر شدن را کاملاً با هم میکس میکنیم و آبش را داخل ماست فشار میدهیم.

آب سبزی را میگیریم تا هم ماست خوشرنگ شود و هم طعم بهتری با این آب سبزی میگیرد.

در نهایت همان سبزی را هم که آبش را گرفته ایم مخلوط ماست میکنیم این سبزی باید خیلی ریز خرد شده باشد و حتی داخل ماست مشخص نشود بهتر است.

نمک و فلفل را به ماست اضافه کرده و در صورت تمایل چند حبه سیر هم رنده میکنیم.

رشته ها که ولرم و خنک شد به ماست اضافه میکنیم چون اگر داغ اضافه کنیم امکان دارد ماست ببرد.

این آش سرد میل میشود و همراه با کوکو سبزی یا نیمرو سرو میشود.

 

شبکه یک

برنامه سیمای خانواده

مربی: خانم جمشیدیان

 

 

 

/ 2 نظر / 323 بازدید
مریم

این آش عالیهههههههههههه

ناصر

دوست عزیز من سبزواریم ومادرمم یه پا اشپزه ..... اولا غذا سرد سرو نمیشه وتو سبزوار همه داغ میخورنش واش سردو به ندرت واگر بمونه میخورن چون مزه داغش یه چیز دیگس . راستی ما به اون ماست وسبزی میگیم قطق (مثل قلق خونده میشه )ر راستی اسفناج و برگ چغندر رو هم پا هم میریزن چون به تنهایی مزش فرق میکنه